23. okt 2007

KESKUSTE PÄEV



Täna toimus meie 1. keskuste päev. Lastel tuli läbida 5 õppekeskust. Igas keskuses oli abiliseks 1 täiskasvanu. Seekord tulid appi emad: Eda, Anne, Kaire ja Kairit. SUUR TÄNU ABI EEST!


Lugemiskeskuses õppisid lapsed J-tähe lugu lugema ja joonistasid lambaid. Kirjutamiskeskuses harjutasid nad J-tähe ja lausete kirjutamist vihikusse. Arvutamiskeskuses täitsid matemaatilisi ülesandeid. Kunstikeskuses valmistasid lapsed endale osavusmängu. Teaduskeskuses tegid nad katseid veega.


Lastele see päev meeldis. Lemmikumateks osutusid teadus- ja kunstikeskus. Aga kiideti ka teisi keskusi.


Järgmine keskuste päev on ilmselt 22. novembril.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere kõigile!
Mina olen Heinzi ema-Anne.
Osalesin keskustepäeval-olin õpetaja rollis TEADUSKESKUSES.Algul oli küll väike hirm et kuidas ma katsetega hakkama saan ja kas oskan küsimustele vastata.Igas keskuses oli 5 õpilast kellele tuli õpetada mis teha tuleb.Kuid õnneks kõik laabus väga sujuvalt ja lastele väga meeldis. 4 tundi mis meil oli, lausa lendas, et isegi oleks võinud kauem olla!:)Mina pidin hakkama saama 5 lapsega,mis oli küllaltki raske, aga õpetaja Lemme 27 igapäev!!Ainult kiitused meie laste õpetajale:)Ja lõpetuseks soovitan kõikidel vanematel keskustepäeval osaleda!(hea võimalus kogeda õpetja rasket tööd, võimalus tutvuda teiste lastega ja vanematega)

Anonüümne ütles ...

Mina olen Kaarli ema Kairit ja ma pidin juhendama lapsi arvutamiskeskuses. 15 minutit enne tunni algust andis õpetaja Lemme mulle juhtnäärid kätte. 25 minutit hiljem oli mul kõik räägitu justkui peast pühitud. Väga väga raske oli kordineerida oma tegevusi nii, et kõik lapsed saaksid võimaluse küsimusi küsida ja et kõik neile ka vastused saaksid; et keegi ei tunneks ennast kõrvalejäetuna; et kõik väikesed õpilased saaksid neile püstitatud ülesannetest aru ja tunneksid rõõmu kordasaadetust. Kui päev läbi sai, avastasin, et ühte ülesannet polnud ma lastele andnudki!! Loodan, et lapsed seda ei märganud:-) Igatahes ette nähtud 4 koolitundi läks palju kiiremini kui minu enda kooliajal. Aega oleks võinud rohkemgi olla.
Sugugi mitte vähem tore kui õpetajaks olemine, oli minu jaoks võimalus tutvuda oma lapse klassikaaslastega, nende õpetajaga ning kohal olnud lapsevanematega. Nimed, keda Kaarel kodus nimetab said näo ja iseloomu; õpetaja, kes muidu võõras ja aukartustäratav tundub, väärib aga erilist kiitust, sest lisaks oma igapäevasele laste õpetamise tööle on ta keskuste päeva korraldamise näol leidnud suurepärase võimaluse tuua õpilased, õpetaja ja lapsevanemad teineteisele tunduvalt lähemale. Ma usun, et kõikide Keskuste päeval osalejate jaoks oli see üks väga tore päev, millest kõigil oli palju õppida.
//Kairit

Anonüümne ütles ...

tere.mina olen kaarel.
minule meeltis ka väga keskuste päev seal leitus väka huvitavaid keskusi seal oli väga väga hea toimetada minu lemik keskus oli arvutamiskeskus sest seal oli minu ema

Anonüümne ütles ...

Mina olen Kirke ema Kaire ja sain ka meeldiva kogemuse osaliseks, osaleda keskustepäeval. Minu ülesandeks oli olla õpetaja rollis lugemiskeskuses.

Nagu siin eespool teised emad kirjutavad, siis tõesti aeg läks seal lausa lennates ja suurt kiitust väärib õpetaja töö. KOdus oma last õpetada on ikka üks asi aga kui sul seal neid 27.. ohohoo :) Ja kõik nad tahavad ju, et sa just nendega tegeled. Kuid lapsed on tublid, tore oli neid tundma õppida, samuti teisi vanemaid.

Minu tööks lugemiskeskuses oli harjutada lastega aabitsast lugemist ja pärast siis jutustasime mida lugesime. Jutustasime ka oma jonnidest, vahva oli kuulda lapsi pajatamas, kellele mis ei meeldi ja mis neid kurvaks teeb või rõõmsaks.

Veelkord suur tänu õpetaja Lemmele ja soovitan ka teistel vanematel keskustepäeval osaleda ja uskuge te saate meeldiva kogemuse osaliseks.

Anonüümne ütles ...

MULLE MEELDIS KUNTSTI KESKUS.
TERESE.

Anonüümne ütles ...

Mule meltis veekeskus ia kunstiõpus on toretat
MARI-LIIS

Anonüümne ütles ...

mulle meeldis veekeskus emilia

Anonüümne ütles ...

seoli nii lahe deadus keskus.tähehti oskan tähti kiriu dadt meoleme
kattri ann ja anna elisabeth

Anonüümne ütles ...

mule meltis keskuste päeval kõike rohkem kuntst ja teatus keskus meltis ka teiset keskuset ka kõik keskused olid nii heat et ei osand valita neid mule meltis üks
õp.eda keskuste päeva võiks veel
teha .
MIRELL JA KRISTEL

Anonüümne ütles ...

minule meeltis arvutamiskeskus
HEINZ